Dit zijn de ideeën voor de herhaling van vandaag:

1. (67) Liefde schiep mij als zichzelf.

Ik ben het evenbeeld van mijn Schepper. Ik kan niet lijden, ik kan geen verlies ondervinden en ik kan niet sterven. Ik ben geen lichaam. Ik wil vandaag mijn werkelijkheid onderkennen. Ik zal geen afgoden aanbidden, noch mijn eigen zelfbeeld verheffen en het in de plaats stellen van mijn Zelf. Ik ben het evenbeeld van mijn Schepper. Liefde schiep mij als zichzelf.

2. Misschien vind je deze concrete vormen behulpzaam bij het toepassen van het idee:

Laat ik hierin geen illusie van mijzelf zien.

Laat ik me mijn Schepper herinneren, wanneer ik hiernaar kijk.

Mijn Schepper heeft dit niet geschapen zoals ik het zie.

3. (68) Liefde koestert geen grieven.

Grieven zijn aan liefde volkomen vreemd. Grieven vallen liefde aan en houden haar licht verborgen. Als ik grieven heb, val ik liefde aan en daarom ook mijn Zelf. Zo wordt mijn Zelf mij wezensvreemd. Ik ben vastbesloten mijn Zelf vandaag niet aan te vallen, zodat ik me kan herinneren Wie ik ben.

4. De volgende specifieke toepassingsvormen van dit idee kunnen van nut zijn:

Dit vormt geen rechtvaardiging voor het verloochenen van mijn Zelf.

Ik zal dit niet gebruiken als een aanval op liefde.

Laat dit mij er niet toe verleiden mezelf aan te vallen.

 

Chat openen
Hallo, hoe kan ik je helpen?