1. Als jij bereid bent je problemen te zien, zul je inzien dat je geen problemen hebt. Jouw ene kernprobleem is opgelost en je hebt geen ander. Daarom moet je wel in vrede zijn. Verlossing hangt daarom af van het zien van dit ene probleem en het begrijpen dat het is opgelost. Eén probleem, één oplossing. De verlossing is volbracht. Vrijheid van conflicten is jou gegeven. Accepteer dat feit en je bent klaar je rechtmatige plaats in Gods verlossingsplan in te nemen.

2. Jouw enige probleem is opgelost! Herhaal dit vandaag voor jezelf keer op keer met dankbaarheid en overtuiging. Je hebt je enige probleem gezien en daarmee voor de Heilige Geest de weg geopend om jou Gods antwoord te geven. Je hebt misleiding aan de kant gezet en het licht van de waarheid gezien. Je hebt de verlossing voor jezelf aanvaard door het probleem naar de oplossing te brengen. En je kunt de oplossing herkennen, omdat het probleem is geïdentificeerd.

3. Je hebt recht op vrede vandaag. Een probleem dat opgelost is, kan jou geen last bezorgen. Zorg er alleen voor dat je niet vergeet dat alle problemen hetzelfde zijn. Wanneer je dit onthoudt, zul jij niet door hun vele vormen worden misleid. Eén probleem, één oplossing. Aanvaard de vrede die deze eenvoudige uitspraak brengt.

4. Vandaag zullen we in onze langere oefenperioden aanspraak maken op de vrede die wel de onze moet zijn wanneer het probleem en de oplossing zijn samengebracht. Het probleem moet verdwenen zijn, omdat Gods antwoord niet kan falen. Als je het ene hebt gezien, heb je ook het andere gezien. De oplossing is inherent aan het probleem. Je hebt antwoord gekregen en je hebt het antwoord aanvaard. Je bent verlost.

5. Laat de vrede die jouw aanvaarding met zich meebrengt jou nu geschonken worden. Sluit je ogen en ontvang je beloning. Zie dat je problemen zijn opgelost. Zie dat je zonder conflict bent, vrij en in vrede. Onthoud bovenal dat je één probleem hebt en dat het probleem één oplossing heeft. Juist hierin ligt de eenvoud van de verlossing. Juist hierdoor is het gegarandeerd dat ze zal werken.

6. Verzeker jezelf vaak vandaag dat jouw problemen opgelost zijn. Herhaal het idee met volle overtuiging zo frequent mogelijk. En zorg er vooral voor dat je het idee van vandaag op elk specifiek probleem toepast dat zich maar voordoet. Zeg vlug:

Laat me inzien dat dit probleem is opgelost.

7. Laten we vastbesloten zijn om vandaag geen grieven te vergaren. Laten we vastbesloten zijn om vrij te zijn van problemen die niet bestaan. Het middel is eenvoudige eerlijkheid. Maak jezelf niets wijs over wat het probleem is, en je zult zeker inzien dat het is opgelost.

Chat openen
Hallo, hoe kan ik je helpen?