De wereld die jij ziet heeft jou niets te bieden wat je nodig hebt, niets wat jij op enigerlei wijze kunt gebruiken, en helemaal niets wat dient om jou vreugde te verschaffen. Geloof deze gedachte en het bespaart je jaren van ellende, ontelbare teleurstellingen en hoopvolle verwachtingen die tot de bittere as van wanhoop vergaan. Er is niemand die deze gedachte niet als waar dient te aanvaarden, wil hij de wereld achter zich laten en zich verheffen boven haar nauwe blikveld en kleingeestige hebbelijkheden.

Elk ding waaraan jij hier waarde hecht, is alleen maar een keten die jou aan de wereld bindt, en het zal geen ander doel dienen dan dat. Want alles moet het doel dienen dat jij eraan gegeven hebt, totdat jij er een ander doel in ziet. Het enige doel dat deze wereld bevat dat jouw denkgeest waardig is, is dat jij eraan voorbijgaat, om geen moment langer nog enige hoop waar te nemen waar er geen is. Laat je niet langer misleiden. De wereld die jij ziet bevat niets wat je verlangt.

Ontsnap vandaag aan de ketenen die jij je denkgeest oplegt wanneer je hier verlossing ziet. Want waar jij waarde aan hecht maak je tot deel van hoe jij jezelf waarneemt. Alle dingen die jij zoekt om je waarde in je eigen ogen groter te maken, beperken jou verder, verbergen je waarde voor je en voegen nog een grendel toe aan de deur die tot waar bewustzijn van jouw Zelf leidt.

Laat niets wat te maken heeft met lichaamsgedachten je voortgang naar verlossing vertragen, en laat de verleiding te geloven dat de wereld iets bevat wat jij verlangt, je niet tegenhouden. Niets valt hier te koesteren. Niets hier is één ogenblik van uitstel of pijn, één ogenblik van onzekerheid of twijfel waard. Het waardeloze heeft niets te bieden. En het waardevaste kan niet gevonden worden in waardeloosheid.

Vandaag oefenen we in het loslaten van elke gedachte aan waarden die wij aan de wereld hebben gegeven. We vrijwaren haar van de bedoelingen die wij aan haar verschillende aspecten, haar fasen en haar dromen hebben verleend. We houden haar zonder doel in onze denkgeest vast, en maken haar los van alles wat we verlangen dat ze was. Zo heffen we de ketenen op die de deur naar onze bevrijding van de wereld gesloten houden en gaan voorbij aan alle nietige waarden en beperkte doelen.

Pauzeer en wees een tijdje stil, en zie hoe ver je boven de wereld uitstijgt, wanneer jij je denkgeest van ketenen ontlast en hem het niveau laat zoeken waar hij zich thuis voelt. Hij zal dankbaar zijn even vrij te zijn. Hij weet waar hij thuishoort. Maak slechts zijn vleugels vrij en hij zal vol zelfvertrouwen en in vreugde vliegen, om zich te verenigen met zijn heilig doel. Laat hem rusten in zijn Schepper, om daar in gezondheid, in vrijheid en in liefde te worden hersteld.

Geef hem vandaag drie keer tien minuten rust. En wanneer je jouw ogen daarna weer opendoet, zul jij niets van wat je ziet evenveel waarde toekennen als toen je er voordien naar keek. Je hele kijk op de wereld zal een klein beetje verschuiven, telkens wanneer jij je denkgeest aan zijn ketenen ontsnappen laat. De wereld is niet waar hij thuishoort. En jij hoort thuis waar hij wil zijn en waar hij gaat rusten wanneer jij hem van de wereld bevrijdt. Je Gids is betrouwbaar. Stel je denkgeest voor Hem open. Wees stil en rust.

Bescherm ook je denkgeest de hele dag door. En wanneer je denkt dat jij enige waarde ziet in een aspect of een beeld van de wereld, weiger dan je denkgeest deze keten op te leggen, maar vertel jezelf met rustige zekerheid:

Dit zal mij niet verleiden om mezelf te vertragen.
De wereld die ik zie bevat niets wat ik verlang.

Chat openen
Hallo, hoe kan ik je helpen?